Brašno od konoplje 500g

Konopljino brašno je prirodni izvor ulja, proteina i dijetalnih vlakana, sadrži oko 30% proteina, 13% ulja te svih 20 aminokiselina.

(0 recenzije korisnika)

  • vrlo bogata vlaknima i proteinima
  • sadrži vitamine A, B1, B2, B6, vitamin E, polinezasićene masne kiseline i esencijalne masne kiseline
  • Omega-3 i 6 masne kiseline
  • imaju anti-kancerogeni i protuupalni učinak
  • ne sadrži gluten, laktozu kao niti jedan poznati alergen

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 2.31 (17.40 kn)

3.30 (24.86 kn)

SAŽETAK PROIZVODA

Brašno konoplje 500 g.

Konopljino brašno je prirodni izvor ulja, proteina i dijetalnih vlakana. Brašno od konoplje sadrži oko 30% proteina i 13% ulja. Sadrži svih 20 aminokiselina uključujući i svih 10 esencijalnih.

Osim proteina, vlakana i esencijalnih masnih kiselina, bogato je i kalijem, kalcijem, magnezijem, cinkom i željezom, a nema glutena, mlijeka, laktoze, soje, sirutke, šećera, pesticida i herbicida, GMO, heksana, aditiva i konzervansa.

Protein konoplje sadrži antioksidanse, vitamine i minerale, nema poznatih alergena i potpuno je sirov što znači da su svi enzimi očuvani.

Bogato je esencijalnim masnim kiselinama kao što su omega-3 koje tijelo ne sprema kao salo i ima idealan omjer omega-6 prema omega-3 masnim kiselinama (3:1), nužno potrebnim za zdravlje, mozak, cirkulaciju, srce, kosu, kožu, zglobove i imunitet.

Konopljino sjeme se ne melje u brašno, jer postaje maslac zbog visokog sadržaja ulja. Da bi dobili brašno, morate ukloniti ulje, a tada je savršeno za pečenje i za kruh.

Konopljino brašno se ne diže i nema glutena i stoga nije brašno koje se može koristiti u kruhu samostalno, te bi se trebalo miješati s ostalim brašnima, osim ako radite beskvasni ili krekere .

Sastojci: industrijski bioproizvod nastao iz sjemena konoplje iz kojeg je prvo ekstrahirano ulje, a iz ostatka sjemena je daljnjom obradom proizvedeno brašno.

KORAK 1

Proces prerade konoplje započinje žetvom. Kombajnom koji ima poseban nastavak režu se gornje trećine stabljika.

KORAK 2

Neposredno nakon žetve stabljike odvozimo u sušaru na sušenje. Konoplju sušimo u sušarama, a sam proces je vrlo osjetljiv – pogreške u odabiru vremena sušenja i temperature na kojoj će se proces odvijati negativno se odražavaju na kvalitetu gotovih proizvoda.

KORAK 3

Nakon sušenja slijedeći je korak separacija, odnosno razdvajanje cvijeta, sjemena i otpadnih dijelova stabljike. Cvijet i sjeme potrebno je dobro očistiti od eventualnih nečistoća.

KORAK 4

Nakon prešanja konopljinih sjemenki u svrhu dobivanja hladno prešanog ulja ostaje nusproizvod koji je poznat pod nazivom pogača. Pogača je još uvijek vrlo bogata vlaknima i proteinima.

REZULTAT

Grubim prosijavanjem dobivamo konopljino brašno. Konopljino brašno sadrži vitamine A, B1, B2, B6, vitamin E, polinezasićene masne kiseline i esencijalne masne kiseline. Brašno konoplje ne sadrži gluten, laktozu kao niti jedan poznati alergen.

Recenzije

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Brašno od konoplje 500g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)