Akcija!

CBG kapi (20%) 10ml

Kategorija: Konopljine kapi

Danas smo izuzetno ponosni što u naš asortiman proizvoda dodajemo nov proizvod - CBG kapi!

(1 recenzija korisnika)

  • udio CBG-a: 20%
  • dobivamo ih otapanjem konopljine smole u hladno prešanom konopljinom ulju
  • olakšavaju razne medicinske probleme, bez učinaka THC-a
  • ne izazivaju ovisnost
  • uzimanje kapi utječe pozitivno na mnoge diljem svijeta

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 86.27 (650.00 kn)

69.02 (520.03 kn)

ŠTO JE CBG?

Cannabigerol ili CBG je jedan od 120 kanabinoida koje trenutno poznajemo, ali možda i najjvažniji od svih jer je ovaj kanabinoid poseban po tome što kreće kao cannabigerolna kiselina koja se u kasnijim procesima razvoja biljke pretvara u CBD-A, THC-A i CBC-A. Time CBG možemo bez ikakvih sumnji i zvati majkom svih kanabinoida.

CBG se direktno veže na CB1 i CB2 receptore što uveliko pojačava efekte koji se njime dobivaju. Nedavna istraživanja pokazala su da CBG ima mogućnost liječenja dijabetesa. 2018. istraživači u Italiji proveli su studiju. Otkrili su da biljni ekstrakti marihuane s puno kanabinoida poput CBG-a mogu liječiti pacijente s dijabetesom.To znači da CBG i kombinacija CBG-a i CBD-a mogu povećati osjetljivost na inzulin.

KOJE SU POTENCIJALNE PREDNOSTI?

Iako su istraživanja o CBG-u još uvijek ograničena, postoje studije koje ukazuju na to da nudi nekoliko prednosti. CBG može poboljšati sljedeća zdravstvena stanja:

Upalne bolesti crijeva. Čini se da CBG smanjuje upalu povezanu s upalnom bolešću crijeva, prema studiji iz 2013. provedenoj na miševima.

Glaukom. Čini se da medicinski kanabis učinkovito liječi glaukom, a CBG bi mogao biti dijelom odgovoran za njegovu učinkovitost. Studija objavljena u 2008. sugerira da bi CBG mogao biti učinkovit u liječenju glaukoma jer smanjuje intraokularni tlak.

Disfunkcije mokraćnog mjehura. Čini se da neki kanabinoidi utječu na kontrakcije mokraćnog mjehura. Studija iz 2015. godine proučavala je kako pet različitih kanabinoida utječe na mokraćni mjehur i zaključila da CBG daje najviše obećanja u liječenju disfunkcija mokraćnog mjehura.

Huntingtonova bolest. CBG bi mogao imati neuroprotektivna svojstva, prema studiji iz 2015. koja je proučavala miševe s neurodegenerativnim stanjem zvanim Huntingtonova bolest. Studija je zaključila da bi CBG mogao biti obećavajući u liječenju drugih neurodegenerativnih stanja.

Bakterijske infekcije. Studija iz 2008. godine sugerira da CBG može ubiti bakterije, posebice Staphylococcus aureus otporan na meticilin (MRSA), koji uzrokuje infekcije stafilokoka otporne na lijekove. Te infekcije mogu biti teške za liječenje i prilično opasne.

Rak. Studija iz 2014. godine proučavala je rak debelog crijeva u štakora i zaključila da bi CBG mogao smanjiti rast stanica raka i drugih tumora.

Gubitak apetita. Studija na štakorima iz 2016. godine pokazala je da bi CBG mogao potaknuti apetit.

Iako su ove studije obećavajuće, važno je zapamtiti da ne potvrđuju prednosti CBG-a. Potrebno je mnogo više istraživanja kako bi se u potpunosti razumjelo kako CBG djeluje u tijelu.

KORAK 1

Proces prerade konoplje započinje žetvom. Kombajnom koji ima poseban nastavak režu se gornje trećine stabljika.

KORAK 2

Neposredno nakon žetve stabljike odvozimo u sušaru na sušenje. Konoplju sušimo u sušarama, a sam proces je vrlo osjetljiv – pogreške u odabiru vremena sušenja i temperature na kojoj će se proces odvijati negativno se odražavaju na kvalitetu gotovih proizvoda.

KORAK 3

Nakon sušenja slijedeći je korak separacija, odnosno razdvajanje cvijeta, sjemena i otpadnih dijelova stabljike. Cvijet i sjeme potrebno je dobro očistiti od eventualnih nečistoća.

KORAK 4

Otapanjem konopljine smole u hladno prešanom konopljinom ulju dobivamo CBG kapi.

REZULTAT

CBG kapi olakšavaju razne medicinske probleme, a bez učinaka THC-a, te ne izazivaju ovisnost.  CBG je osnovni kanabinoid vlakana industrijske konoplje. Kanabinoidi su aktivni sastojci konoplje. Naš mozak stvara svoj vlastiti skup kanabinoida putem endokanabinoidnog sustava, koji je nazvan po biljci Cannabis sativa (indijska konoplja). Ovaj sustav je odgovoran za mnoge važne funkcije tijela: sitost i glad, spavanje, emocije i pokrete.

1 recenzija za CBG kapi (20%) 10ml

  1. CBG kapi (20%) 10ml (Potvrđen vlasnik)

    Fantastične CBG kapi – prve koje sam probala (dosad sam imala iskustva samo s CBD-om). Kupila sam ih prije svega radi kontrole razine anksioznosti i ostala šokirana koliko dobro funkcioniraju; tri kapi sublingualno ujutro dovoljne su da mi značajno olakšaju dan i da držim anksioznost pod kontrolom. Za razliku od CBD-a, ja sam efekte CBG-a osjetila već od prve primjene. Također, meni osobno se smanjio apetit (suprotno onome što sam čitala o efektima CBG-a). Veselim se probati i Integrity Hemp CBD u kombinaciji.

    P.S. drago mi je što imate svoj webshop. Inicijalno sam CBG kupila preko distributera, ali preferiram kupiti izravno od proizvođača ako je moguće 🙂

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)