Hladno prešano ulje konoplje 250ml

Konopljino ulje bogat je izvor omega-3 masnih kiselina, omjer u odnosu na omega-6 masne kiseline je povoljan za ljudski organizam. Sadrži i vitamin E te vitamine B-kompleksa.

  • Pakiranje: 250ml
  • Bogato omega-3 i omega-6 masnim kiselinama
  • Sadrži vitamin E te vitamine B kompleksa
  • Iznimno nutritivno biljno ulje, sadrži gama linolensku kiselinu
  • Pomaže uravnotežiti organizam

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 7.30 (55.00 kn)

7.30 (55.00 kn)

SAŽETAK PROIZVODA

Konopljino ulje bogat je izvor omega-3 masnih kiselina, a njihov omjer u odnosu na omega-6 masne kiseline u ovom prirodnom ulju iznimno je povoljan za ljudski organizam. Sadrži i vitamin E te vitamine B-kompleksa. Cijenjeno je kao iznimno nutritivno biljno ulje, a u svom sastavu sadrži i gama linolensku kiselinu što je endemska pojava u svijetu biljnih preparata. Ulje konoplje zbog svog sastava pomaže vratiti organizam u ravnotežu koja je narušena kao rezultat genetskih čimbenika, unosa loših masnoća, starenja i loših životnih navika.

Sastojci: 100% hladno prešano ulje konoplje

KAKO KORISTITI PROIZVOD

Način primjene: Uzimati jednu čajnu žličicu (30 kapi) ulja prehrambene konoplje 2 do 3 puta dnevno. Primjereno je u svakodnevnom korištenju samostalno prije obroka, kao dodatak gotovim jelima ili salatama, no ne preporučamo ga pri termičkoj obradi hrane. Poželjno ga je izravno nanositi na kožu lica i tijela jer njeguje i vlaži kožu, a ne zatvara pore. Sve se više primjenjuje u proizvodnji funkcionalne hrane, dodataka prehrani i kozmetike.

KORAK 1

Proces prerade konoplje započinje žetvom. Kombajnom koji ima poseban nastavak režu se gornje trećine stabljika.

KORAK 2

Neposredno nakon žetve stabljike odvozimo u sušaru na sušenje. Konoplju sušimo u sušarama, a sam proces je vrlo osjetljiv – pogreške u odabiru vremena sušenja i temperature na kojoj će se proces odvijati negativno se odražavaju na kvalitetu gotovih proizvoda.

KORAK 3

Nakon sušenja slijedeći je korak separacija, odnosno razdvajanje cvijeta, sjemena i otpadnih dijelova stabljike. Cvijet i sjeme potrebno je dobro očistiti od eventualnih nečistoća.

KORAK 4

Prešanje je najstariji način proizvodnje ulja, a podrazumijeva tehnološki proces kojim se iz pripremljene sirovine mehaničkim putem, na pužnim prešama izdvaja ulje.

REZULTAT

Hladno prešano ulje konoplje je svijetlozelene do tamnozelene boje i ugodnog orašastog okusa. Tamnija boja ulja pokazatelj je prisutnosti veće količine klorofila, a takvo ulje ima okus koji podsjeća na okus zelene trave.

Recenzije